Próbáld ki tökkel, gesztenyével mézeskalácsfűszerekkel és étcsokoládésan is!
Így lesz az egészséges fogásból téli hangulatú remekmű.
Tedd próbára magad!
A milánói borda egy kicsit fúziós elegye az olasz konyhának és annak a magyar alapvetésnek, hogy rántott hús nélkül az ebéd meg sem történt.
Az sem baj, ha marad belőle másnapra, mert ez a leves akár másnaposan is tökéletes.
Palacsintából tényleg soha nem elég, így arra gondoltunk, összedobunk egy téli hangulatú, gesztenyés-narancsosat, és nem bántuk meg.
Lusta és kezdő szakácsok, figyelem!
Te mennyire tudod megkülönböztetni ezeket a neveket?
Egy jó forraltbor-recept mindig hasznos, ha van kéznél, akár egy-egy házibuliról van szó, akár a hétvégét dobnád fel egy adaggal.
Amióta igazán finom cukormentes mogyorókrémeket is lehet kapni, mi még szívesebben vállaljuk be a muffinok, kalácsok és palacsinták tetején.
A ropogós, fokhagymás morzsa remekül feldobja ezt az egyszerű fogást.
Legyen akár vörös hús, hal, vagy szárnyas, ez a klassz köret remekül kíséri majd úgy a fokhagymás tarját, mint a joghurtos csirkemellet. Ha pedig túl nagy adag készült belőle, krémesítsd egy mixerben és rétegezd egy nagy adag vaníliás mascarponekrémmel egy desszertpohárban. Tökéletes lesz másnap az ebéd után.
Tanuld meg a borsdót elkészíteni, mert nemcsak ez a fogás lesz vele finomabb, de az aranygaluska, a mákos- és diós guba, de még a palacsintatorták is.
Egy remek, krémes leves, ami tökéletes a ropogós kesudióval, vagy akár mandulával a tetején, akkor is, ha azok egy kicsit sósak.
Magában és akár szendvicsben is finom egy kis rukkolával és kéksajttal, de akár ez a remek sajtszósz is tökéletes mellette.
A birsalmasajt elkészítése nem is olyan nagy ördöngösség, és érdemes minél nagyobb adagban csinálnod, hiszen sokáig eláll.
Rekordáron, 34,9 millió dollárért kelt el egy Frida Kahlo-önarckép.
Közérzetünket nagyban meghatározzák a minket körülvevő falak színe.
Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.
A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.
Ha húsmentes napot tartanál, vagy épp egy nagy adag gombához jutottál hozzá akciósan, dobd össze ezt a gyors zöldségpörköltet, nem fogod megbánni. Baconnel és anélkül is finom, maximum előző változatban nem vegetáriánus. Galuskával, gnoccival, tésztával is remek, főleg, ha egy nagy kanál hideg tejföl is kerül a tetejére.
Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!
Mindegy, hogy pulyka-, sertés-, bárány- vagy marhahús, ha most éppen nem lasagnét készítenél belőle, akkor itt a helye!
A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.
Ha te is annyira imádod, hogy megtisztelnéd egy-egy remek fogással, már mutatjuk is, mikkel érdemes próbálkoznod ezen a télen.