A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.
Ha te is annyira imádod, hogy megtisztelnéd egy-egy remek fogással, már mutatjuk is, mikkel érdemes próbálkoznod ezen a télen.
Gáspár Bea harmadjára osztja meg receptjeit a nagyérdeművel.
Jönnek a legenda memoárjai, amit halála előtt rögzített, mert elege volt abból, hogy boldog-boldogtalan életrajzi könyvet írt róla.
Egy fél fej sült fokhagymával ízesítve még finomabb, de ha abból nincs kéznél, ez a pogácsa túrós-vajas változatban is remek. Tejeskávé mellett, vendégeknek és akár vajjal és lekvárral ízesítve is finom.
A puha párizsi bundában remek a karaj, ami mellé köretként egy francia rakott burgonya éppen olyan remek, mint a barbecue-szósszal tálalt hasábburgonya.
Design, fenntarthatóság, kézi munka. Ezek a hívószavai Budapest legújabb designpiacának.
Egy remek retró fogás, ami nagyon egyszerűen elkészíthető, így ha nem vagy tapasztalt szakács, akkor is meglepheted vele a családot.
Ha te is lusta szakács vagy, aki azért szeretne menő, házilag készített finomságokkal villogni (ki nem?), akkor olvass tovább!
Stílustanácsadónk most ellentmond a berögzült kliséknek.
Ha nem sokat időznél a konyhában, nem molyolnál kelesztéssel és dagasztással, de szívesen éreznéd a lángos ízeit, ezt a gyors változatot készítsd el! Kicsit sűrűbb a tésztája, mint az élesztős változaté, de frissen készítve, rengeteg sajttal és tejföllel ugyanolyan finom.
Csókkirály, Mostantól, Tiltott szerelem, Darabokra törted a szívem. Slágerek, amelyeket mindenki ismer. De vajon a szöveget is jól tudod?
Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is.
Sült tököt készíteni télvíz idején nagyon is megéri, és most azt is megmutatjuk, mennyi mindent kezdhetsz az elkészült szeletekkel!
Ha egy jó, magyaros ebédet vagy vacsorát készítenél, dobd össze ezt a székelykáposztát! Egyszerűbb és valamivel gyorsabb, mint a töltött változat, mégis ugyanolyan finom, akár újramelegítve is!
Hat eljegyzés után itt a vagyonos örökösnő frigye.
Azért erőltetjük mindig a kalácsot a sós fogások mellé, mert az édeskés falatok sokkal jobban kihozzák ezeket az ízeket. A kalács remek egy gyors májpástétom mellett, isteni szendvicsként, és naná, hogy egy kolbászos omlett oldalán is.
A szerzők, Bella Máté, Hujber Szabolcs és Rácz Gergő mesélnek az egyik legsikeresebb magyar dal születéséről.
Szegény libák, pedig csak jót akartak…
Igazán retró finomság, amit a nagymamád biztosan ezerszer elkészített, és persze ahány ház, annyiféleképpen főzték annak idején. Lehet zöldséges, gombás, lestyánnal ízesített, a lényeg, hogy csak olyasmit keverj bele, amivel szívesen találkozol majd a tányéron. Ma már nagyjából libafalatokkal tálalt fűszeres rizottóként találhatnád meg az étlapokon, de mi maradunk az eredeti névnél, és ennél a gyors elkészítésnél.
Múzeum lehet a liverpoooli otthonból.
Egy igazi jól ismert, költséghatékony klasszikus, amivel kapcsolatban senki nem tiltja meg, hogy egy adag sajtot is ráolvassz, és jó hideg, kapros tejföllel a tetején tálald. Szórd meg a tetejét füstölt paprikával vagy csiliporral, és ha szereted, néhány kocka bacont is kanalazz rá.
Vajon felismered, melyik idézet melyik műből való?
Tízszeres áron kelt el annál, mint amekkora bevételt reméltek az aukció szervezői.