
Az Egészségügyi Világszervezet pandémiás alapot is létrehozott az új járvány miatt.
Együnk olyan ételeket, melyek serkentik és óvják az agyunkat. Ehhez nem is kell lemondani a finomságokról, van köztük csoki és gyümölcs is.
Egy kutatás szerint ez az evés közben végzett szokás igen káros következményekkel járhat.
Megdöbbentő kísérlete sok kattintást hozott, de vajon megérte?
Noha leggyakrabban a felső légúti megbetegedésekkel hozzuk összefüggésbe, a fülfájás egyik népbetegségünk tünete is lehet.
Súlyos egészségügyi problémákat okozhat, ha gyakran előfordul, hogy alvás közben így veszel levegőt.
Kiderült az is, mely gyümölcsök és zöldségek tartalmazzák a köznyelvben egyszerűen vegyszernek nevezett nemkívánatos anyagokat.
Ennek a gyökérnek a kivonata több finomságnak is az alapanyaga.
Kultúrtörténeti jelentősége is figyelemre méltó.
A halálozási ráta is drámaian megemelkedett.
Szívbetegséget is okozhat, ha ebből a vitaminból az ajánlottnál nagyobb mennyiséget szedsz.
Vajon hogyan hat az egészségre a sertéshús fogyasztása? Mint kiderült, károsabb lehet, mint gondolnád.
Ha szeretnéd elkerülni az ételmérgezéseket és az élelmiszerek okozta fertőzéseket, ezekre a konyhai veszélyforrásokra ügyelj.
Például ha valaki allergiás az érlelt sajtokra, akkor érdekes módon ezt a kedvelt gyümölcsöt sem tolerálja majd a szervezete.
Akár a hosszan elhúzódó náthás tünetek is utalhatnak erre a sokarcú autoimmun betegségre.
Akár mérgezés is lehet a vége, ha megesszük.
És evolúciós szempontból nem is vált hátrányukra az ADHD.
A betegség hatása jóval korábban jelentkezik az agyban, mint azt valaha gondoltuk – derült ki egy friss kutatásból.
Szakszerűen összeállított étrenddel, megfelelő táplálkozással minimálisra csökkenthető a trombózis esélye.
A lázzal, köhögéssel, fejfájással is járó betegségnek ritka esetekben végzetes kimenetele lehet.
Támogatja az immunrendszered, csökkentheti a gyulladást, és otthon, saját kezűleg is elkészítheted.
Szembetűnő tünete lehet a demenciának, mégsem látjuk feltétlenül intő jelnek.
Egyetlen összetevővel lehet tönkretenni az egyébként valóban egészséges ételt.
Szakorvos mondja el, mi ártalmas valójában a szemünknek.
Ezekről a vegyületekről általában azt lehet hallani, hogy megelőzhetik a rákot, de most kiderült, hogy károsak is lehetnek.