Dívány Vakbarát Hírportál

Offline

Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

Szabó Eszter
2021. október 27.
Csak dobd a serpenyőbe: sertésszűz magyarosan

Csak dobd a serpenyőbe: sertésszűz magyarosan

Remek dolog a konyhában időt tölteni a különlegesebbnél különlegesebb fogásokkal, főleg akkor, ha bőven van belőle. Ha pedig nincs, csak dobd a serpenyőbe a remek alapanyagokat, majd egy kis kuszkusszal itasd fel a levét, így a hús mellett a köret is egyetlen tálban elkészül.

Szabó Eszter
2021. október 27.
Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

Szabó Eszter
2021. október 26.
Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

Szabó Eszter
2021. október 24.
Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

Szabó Eszter
2021. október 24.

Rovatok