Dívány Vakbarát Hírportál

Offline

A legfinomabb erdélyi padlizsánkrémet két perc alatt összedobod egy aprítógépben

A legfinomabb erdélyi padlizsánkrémet két perc alatt összedobod egy aprítógépben

Mi ráadásul egy kontakgrillben sütjük a félbevágott padlizsánokat, nem sütőben, így az előkészületek ideje is sokkal rövidebb lesz. Ha már nem forró, kanalazd ki a héjából, dobd az aprítógépbe, turmixba, vagy akár a smoothie-készítőbe, és keverd krémesre. A padlizsánkrém titka, hogy nem kell túlgondolni és agyonfűszerezni. Akkor tökéletes, ha egy kicsit kiemeled a zöldség ízét, és langyosan kanalazod a forró pirítósszeletekre.

Szabó Eszter
2021. október 31.
Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

Szabó Eszter
2021. október 31.
Heti beledobálós: kacsamell szilvával és édesburgonyával

Heti beledobálós: kacsamell szilvával és édesburgonyával

Szeretjük azokat az ételeket, amik igyekeznek a kezünkre játszani és nem várják el a az embertől, hogy munka után még órákon át varázsoljon, majd millió tálat mosogasson a konyhában. Íme, itt is van az egyik közülük, ami úgy egyszerű, hogy közben nem melegszendvics, de még csak nem is leves, hanem egy remek, izgalmas kacsasült, amivel együtt a körete is elkészül egyetlen serpenyőben.

Szabó Eszter
2021. október 30.
Ez itt a legfinomabb tökpite receptje, idén ősszel már ne keress kifogásokat!

Ez itt a legfinomabb tökpite receptje, idén ősszel már ne keress kifogásokat!

Ha nem vagy épp a desszertek királya, akkor is könnyen összedobod ezt a remek őszi édességet. Amennyiben nincs piteformád, rakd össze egy közepes tortaformában vagy tepsiben. A tésztája lehet linzer, vagy épp kekszes, de annyi biztos, hogy a tetejére elég egy-egy nagy kanál narancshéjjal ízesített, frissen felvert tejszínhab.

Szabó Eszter
2021. október 30.
Parmezános-fehérboros tunkolós: bagettszeletekkel, almával és zöldségekkel is szeretni fogod

Parmezános-fehérboros tunkolós: bagettszeletekkel, almával és zöldségekkel is szeretni fogod

A fondü kevésbé látványos, de annál finomabb változata ez a remek, parmezános dip, amit a legjobban úgy szeretünk, ha akad a tálon mellette fokhagymás bagett, némi szőlő, olívabogyó, alma, grissini, néhány szelet napon szárított sonka és egy kevés frissen pirított dió is. Elegáns és gyorsan összedobható vacsora lesz a végeredmény.

Szabó Eszter
2021. október 29.

Rovatok