Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is.
Sült tököt készíteni télvíz idején nagyon is megéri, és most azt is megmutatjuk, mennyi mindent kezdhetsz az elkészült szeletekkel!
Ha egy jó, magyaros ebédet vagy vacsorát készítenél, dobd össze ezt a székelykáposztát! Egyszerűbb és valamivel gyorsabb, mint a töltött változat, mégis ugyanolyan finom, akár újramelegítve is!
Hat eljegyzés után itt a vagyonos örökösnő frigye.
Azért erőltetjük mindig a kalácsot a sós fogások mellé, mert az édeskés falatok sokkal jobban kihozzák ezeket az ízeket. A kalács remek egy gyors májpástétom mellett, isteni szendvicsként, és naná, hogy egy kolbászos omlett oldalán is.
A szerzők, Bella Máté, Hujber Szabolcs és Rácz Gergő mesélnek az egyik legsikeresebb magyar dal születéséről.
Szegény libák, pedig csak jót akartak…
Igazán retró finomság, amit a nagymamád biztosan ezerszer elkészített, és persze ahány ház, annyiféleképpen főzték annak idején. Lehet zöldséges, gombás, lestyánnal ízesített, a lényeg, hogy csak olyasmit keverj bele, amivel szívesen találkozol majd a tányéron. Ma már nagyjából libafalatokkal tálalt fűszeres rizottóként találhatnád meg az étlapokon, de mi maradunk az eredeti névnél, és ennél a gyors elkészítésnél.
Múzeum lehet a liverpoooli otthonból.
Egy igazi jól ismert, költséghatékony klasszikus, amivel kapcsolatban senki nem tiltja meg, hogy egy adag sajtot is ráolvassz, és jó hideg, kapros tejföllel a tetején tálald. Szórd meg a tetejét füstölt paprikával vagy csiliporral, és ha szereted, néhány kocka bacont is kanalazz rá.
Vajon felismered, melyik idézet melyik műből való?
Tízszeres áron kelt el annál, mint amekkora bevételt reméltek az aukció szervezői.
Nem tudod, hogy mit nézz a Squid Game után? Adunk pár tippet, amivel kihúzhatod a második évadig.
Nemcsak húsok tetején, hanem egy forró pitába töltve, grillezett zöldségek mellett is finom, ahogy nyers zöldségeket is mártogathatsz bele.
Paprika, uborka, zeller, de akár alma is mártogatható ebbe a remek, téli hangulatúhummuszba, ami a gesztenye édeskés aromájától lesz igazán különleges. Jól megy hozzá a szerecsendió és egy kevés gyömbér is és azzal sem tévedhetsz, ha egy nagyon kevés gesztenyemézet is locsolsz erre a remek mártogatósra.
Csak dobd bele a két legfontosabb hozzávalót, és készíts egy pikáns mézes-mustáros öntetet ehhez a salátához! Önmagában, krutonnal vagy egy nagy szelet grillezett csirke alatt is nagyon finom.
A borsófőzelék hagyományos változatban is finom, főleg, ha nem hetven deka liszttel van besűrítve – tudjuk ezt a menzás ebédek óta. Ha pedig igazán fenszi változtatban dobnád össze, készítsd tejszínnel, egy kis vajjal és tálald friss mentával a tetején!
A budapesti lakás kialakítását a járványhelyzet is formálta.
Még csak november eleje van, de már érkeznek a limitált karácsonyi termékek. Kezdjük egy könyvvel.
Ha csak egy gyors vacsorára van időd, és valami izgalmasabbat szeretnél a bolognai tésztánál és sonkás-sajtos melegszendvicsnél, hagyd a fagyasztóban azt a pizzát is, és dobd össze ezt a remek levest! Sós vajjal megkent, pirított kalácsszeletekkel a legfinomabb.
Amíg nem próbáltad ki, el sem tudod képzelni, mennyit dob ezen a remek kencén a füstölt paprika. Ha szereted a csípőset, ez az a fogás, amiből nem hiányozhat egy kis kanál Cayenne-csili sem. Ezt a csilifajtát a boltok polcain Cayenne-borsként találod meg, ne kérdezd, miért, tedd a polcra a világ többi furcsasága közé, és vásárolj egy kis zacskóval ebből az enyhén csípős fajtából.
Lilu szépségbibliával jelentkezett, vele beszélgettünk szépségápolási rutinról és arról, hogyan ne vágjuk idő előtt gajra a bőrünket.
Az ilyen különlegességek mellé nem is nagyon kell gondolkodnod a köreten, tökéletes egy adag párolt rizzsel, de nagyon finom sült krumplival és egy kis barnamártás alatt is.
Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.