Dívány Vakbarát Hírportál

Mennyit értesz a börtönszlengből?

A fogvatartottak élete nemcsak attól változik meg, hogy nem dönthetnek szabadon az életükről, egy egészen új nyelvet is megtanulnak. Börtönszleng kvízünkből megtudhatod, mennyit értenél a rabok beszélgetéséből.

A börtönök világa egy sok ember számára érdekes, zárt világ. Saját tapasztalatot persze senki nem szeretne, mégis izgalmas, mi történik a falakon belül. Az Aranyélet, a Terápia, a Barátok közt börtönben játszódó jelenetei is jól mutatják a megismerés, de legalábbis a bepillantás igényét. De mennyire lehet nehéz ismeretlenül eligazodni egy büntetés-végrehajtási intézetben? 

GettyImages-53460365
Peter Macdiarmid / Getty Images Hungary

A fogvatartottak íratlan belső szabályrendszere, a hierarchia és a nyelv mind-mind olyan tényezők, melyek nehezítik a megismerést. Most ez utóbbit tesztelheted, vagyis megtudhatod, mennyit értenél akár egy beszélgetésből, ha a másik fél a börtön sajátos szlengjét beszélné.

Kvízünkben a leggyakoribb kifejezéseket gyűjtöttük csokorba, ha pedig még többre vagy kíváncsi, Szabó Edina szótárában mindennek utánanézhetsz - no persze szigorúan csak utólag!

shutterstock 777227947

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!

Rovatok