Dívány Vakbarát Hírportál

A legtutibb programok gyereknapra

Ajánlunk pár ingyenes programot, ahol a kicsik és nagyok is jól érzik majd magukat. Lesz tűzoltó bemutató és vadnyugati falunap is.

Itt a gyereknap, és még nem tudod, mit csináljatok hétvégén? Összegyűjtöttük a legígéretesebb ingyenes programokat, ahol biztosan jól érzi majd magát az egész család.

#1 Cifra Palota, Művészetek Palotája

A Müpa vasárnaponkénti gyerekprogramja XXL méretben várja most a látogatókat. Három színpadon mennek majd a mesék és a zenés előadások, közben pedig sokféle kézműves és zenés foglalkozás közül választhatnak a gyerekek. Rengeteg ügyességi játék is lesz, például célbadobás, horgászat, diótörő, vaskarika-gurítás, mocsárjárás és gólyalábazás is. A Királyi Várjátékban kipróbálhatják magukat az ifjú lovagok, míg a lányok udvarhölgy jelmezekbe bújhatnak. Eső esetén a szabadtéri programokat beköltöztetik a Müpába, így ez a program rossz időben is ideális választás.

#2 Hetedhét Játékfesztivál, Székesfehérvár

Játékok és mesék veszik birtokba a székesfehérvári Városház teret a hétvégén. Szombaton és vasárnap is számos bábelőadás és koncert várja a gyerekeket, a vállalkozó kedvűek pedig a Hetedhét Hétpróbán tesztelhetik ügyességüket. Lesz felhővadászat, játékvarrás és lovagi torna, a Hétbolha Játékcsereberén pedig bárki leadhatja a megunt játékait, és választhat helyette egy másikat.

hetedhet

#3 Irány a vadnyugat!, Gyömrő

Gyömrő városközpontja westernfaluvá változik vasárnap. Az óvodások kalandparkjában a gyerekek megküzdhetnek a banditákkal, meglovagolhatják a legvadabb lovakat, és lasszóval elkaphatják az megszökött állatokat. Lesz vidámpark és vattacukor, délután pedig színpadra lép az Alma együttes.

#4 Városligeti Gyereknap

A hagyományos városligeti gyereknapon idén is rengeteg színes program várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Bohócok, táncosok és artisták kavalkádja, koncertek, lovasterápia és kalandpark is lesz. Az anyukák Bíró Icával tornázhatnak, míg a gyerekek a Mancs Őrjárat hőseivel tanulhatják meg az elsősegélynyújtás alapjait.

imageFile
www.gyermekmento.hu

#5 Nyitott tűzoltólaktanyák

Vasárnap közel 400 tűzoltóság nyitja meg kapuit. A gyerekek (és a kíváncsi felnőttek) megismerkedhetnek a tűzoltóautókkal, a különleges felszerelésekkel, és néhol bemutatókat is tartanak, például a második kerületi tűzoltóságon mentőkutyás bemutatóval készülnek.

+1 Gellérthegyi Csúszdapark

A tavaly felújított gellérthegyi csúszdaparkban hatféle csúszdát próbálhatnak ki a gyerekek, mellette pedig trambulin, mászóvár, függőhíd és még elképesztően sok más játék is van. Örökmozgókkal ideális választás, egy hátránya van, hogy mindig nagy a tömeg, ezért érdemes rikító színű ruhába öltöztetni a gyereket, hogy könnyen megtaláljuk.

Oszd meg másokkal is!

Rovatok