Dívány Vakbarát Hírportál

Még lehet kapni jegyeket jó karácsonyi gyerekelőadásokra

Összeírtunk néhány programot, amelyet karácsony előtt vagy két ünnep között élvezhetsz a gyerekekkel.

A téli szünetben sosem egyszerű programot tervezni a gyerekekkel, hiszen nem biztos, hogy kifogsz egy szép napos téli időt, vagy éppen hiába tervezel egy hatalmas szánkózást, ha közben elolvad a hó. De színházzal vagy zenés eseménnyel sokkal egyszerűbben lehet tervezni, így most ezek közül válogattunk össze néhány klassz gyerekprogramot a fővárosból. 

Cinegekirályfi 

Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című regényének elemei felhasználásával készült a Közép-Európa Táncszínház kisiskolásoknak szóló előadása. Az előadáshoz kapcsolódnak felkészítő és feldolgozó foglalkozások is, amelyek segítenek megfejteni a gyerekeknek, miben segíthetnek a mesék, és milyen bajokkal járhat ha egy képzeletbeli világban ragadunk.

Pont úgy, mint a kilenc éves Gergő, akiről az előadás is szól, és akinek a nagypapája meséi nyomán a zord őszi idő helyett az ablakon kibámulva a Cinegekirályfi és a fekete Hollócsőr ezeréves harca elevenedik meg a téli varázskertben. De sajnos Gergő nem játszhatja végig a történetet, a valóság megakadályozza ebben azzal, hogy iskolába kell mennie, le kell feküdnie időben vagy éppen leckét kell írnia. 

A táncelőadást két ünnep között lehet megtekinteni a Várkert Bazárban, jegyeket 1700 forintért lehet vásárolni

849
port.hu

Csodagömb

A Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi előadása már november 4-e óta látogatható, és egészen december 31-ig lehet megnézni, amelyben a varázsló buborékai olyan produkciókat rejtenek, mint például orosz és kínai rúd-, valamint akrobatamutatványok, gurtni-, diabolo- és zsonglőrprodukciók, de a porondra lép a Maik Gärtner Family és indiai elefántjuk, Rani. A sztyeppék végtelen világát idézi meg a minszki csoport dzsigit számával, és érdemes odafigyelni a lengyel bűvész trükkjeire is.

Jegyeket 1500 forinttól lehet kapni a délelőtti és délutáni előadásokra. 

043
Puskel Zsolt / port.hu

Álomutazó

Jó hírünk van azoknak, akik szerették a Játékkészítőt, ugyanis az alkotók idén egy új produkcióval jelentkeznek. A mese egy olyan világban játszódik, ahol az emberek állandóan dolgoznak, a gyerekek is egész nap az iskolában ülnek, és már senki sem alszik, nem is álmodik. Viszont Tomi, egy tízéves kisfiú harcba indul egy álombárány segítségével az álomvilág megmentéséért.

Az előadásban olyan nevek vesznek részt, mint Stohl András, Schell Judit, Szabó Győző, Zsédenyi Adrienn, Ábel Anita és még bőven nem értünk a lista végére. A szervezők nagyon látványos produkciót ígérnek, 1000 négyzetméter lesz a színpad, 4 emeletes a díszlet, a LED fal mérete pedig négyszerese lesz például az X-Faktorban látott háttérnek. 

A Syma Csarnokban lehet két ünnep között megnézni az Álomutazót, jegyeket pedig 3900 forinttól lehet vásárolni. 

Rutkai Bori Banda

A színház és tánc mellett tudunk egy jó kis zenés programot is, a Rutkai Bori Bandával is többször össze lehet futni karácsony környékén. Rutkai Bori először 2009-ben adott ki gyermeklemezt, azóta pedig töretlen a siker a gyerekek körében, főleg a koncerteken. Itt ugyanis Rutkai Bori saját készítésű horgolt bábjaival kelti életre a dalokat. 

Az aranyvasárnapi hétvége mellett december 23-án is mehetnek tombolni a gyerekek a koncertre, ráadásul a Szenteste előtti napon ingyenes lesz a buli. 

157
Rutkai Bori Banda

Diótörő 

Minden évben hatalmas harc folyik az Opera Diótörő jegyeiért, de aki lemaradt, annak vannak még alternatív lehetőségei, például a Papp László Sportarénában december 18-án, ami egy artistákkal és revüszerű látványokkal feltuningolt darab lesz, azt egyelőre nem tudjuk, hogy az aktuális akciófigurák, mint mondjuk a beígért Pókember, hogyan kapcsolódik be a darabba, de lesz.

A Budapest Bábszínháznál már csak a januári előadásokra van jegy, de a Müpában is lesz Diótörő óriásbábokkal, vagy a Pécsi Balett előadását is meg lehet nézni ugyanitt. 

116
Mezey Béla / port.hu
Oszd meg másokkal is!

Rovatok