Dívány Vakbarát Hírportál

Legoland Nyíregyházán? Update: kamu volt!

Update: a Privátbankár írta meg, hogy a bejelentés - ami egyébként a Magyar Közlönyben is megjelent - valójában a jelek szerint egy hatalmas blöff volt: a Merlin Entertainment ugyanis nem tud ilyen tervekről, és nem is szándékozik semmilyen Legolandot nyitni Nyíregyházán.

És ez volt az eredeti hír:

Egész pontosan Legoland Discovery Center épül Nyírgyházán - jelentette be a város polgármestere, és a Magyar Közlöny. És, hogy mi a különbség a Legoland és a Legoland DC között?

Mindkettő ugyanannak az angol vidámparkos birodalomnak - Merlin Entertainments - a terméke, a DC a Legolandok kisebb, beltéri változata, jellemzően 3 ezer négyzetméter körüli alapterülettel. Benne legóból épített modellek és attraciók, és egy kisebb területű "Miniland", ahol a környék nevezetességeit építik fel a kockákból. Olyasmikre lehet még számítani a Discovery Centerekben, hogy megtudhatjuk, hogy készül a legó, tanulhatunk modellépítést profiktól, és általában van egy 4D mozi is.

Emellett néhány vidámparkos jellegű attrakció is helyet kap (ami általában nem hullámvasút), és PERSZE lehet az ilyen helyeken szülinapot tartani, van éttermi rész, és bolt, ahol nem meglepő módon vehetünk legót. Szóval egy nagy, profi, és vélhetően nem olcsó játszóházat kell elképzelni.

Legoland Discovery Center jelenleg 18 van a világon, ebből három európai (kettő Németországban, egy Angliában), és van egy Isztambulban is. 

Nagy Legolandból jelenleg 7 darab van a világban, ezek 100 hektáros vagy annál nagyobb területen fekvő tematikus vidámparkok, hozzánk legközelebb Németországban és Dániában van ilyen. Ezek egész napos programot biztosítanak, nagyjából egy vidámpark, egy óriási legókiállítás és egy csomó beltéri attrakció egyvelegét érdemes elképzelni, plusz a kaják és a merchandising. Tudjuk, hogy telhetetlenek vagyunk, de nem lehetne inkább egy ilyet???

Oszd meg másokkal is!

Rovatok