Miért ne készítenénk egy kicsit füstösen és csípősen ezt az egzotikus lecsót? Nem is fog kelleni más hozzá, csak néhány tojás a tetejére és puha kenyérszeletek amikkel kitunkolható a finom zöldséges szaft.
A hideg estéken a legjobb grillezni, és ha már izzik a faszén, akkor egy-két hosszában felszeletelt padlizsánt sem érdemes lefelejteni róla.
Ha te is szereted az egzotikus, thai hangulatú fogásokat és imádod az édes és sós párosítást együtt, akkor ezt a finomságot érdemes kipróbálnod. Ha a csilitől sem ijedsz meg, akkor néhány szelet jalapeno-t is karikázz a tetejére!
Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.
Kvízünkből kiderül, mennyire vagy képben a fiktív irodalmi karakterek nevével.
Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.
Néhány babkonzerv talán mindannyiunknál akad otthon a rosszabb időkre, és ha a megunod a chilis babot és a csípős burritót, akkor jövünk mi.
Salátatippekből soha nem elég, főleg nem azokból, amik valóban finomak és nem leszünk tőlük három perc után újra éhesek.
Gyors, olcsó és nagyon hamar elkészül ez a finomság, amibe ha jó, aromás füstölt sajt kerül, akkor még talán azok is megbocsátják az egészséges összetevőket, akik nem éppen spenótrajongók a társaságban.
Ha garantáltan ismerős ízeket készítenél, mégis egy kicsit új ruhában, akkor ezt a gyors ragut érdemes kipróbálnod. Nem is kell mellé más, csak egy tisztességes szelet friss, kovásszal készült kenyér.
Könnyen elsajátítható, szórakoztató társasjátékokat ajánlunk, hogy jól teljenek a baráti találkozások.
A szenvedésnek mostantól vége, itt egy jó trükk a mérőpoharakban és kanalakban maradt ragacsos összetevők ellen.
Önmagában is finom, ha pedig komolyabb vacsorát készítesz, süss mellé egy kis csirkemellet és locsold meg egy nagyon kevés szarvasgombaolajjal, majd reszelj rá egy kevés mozzarellát.
A Hihetetlen című sorozat, a Nádasdy-kastély és Szlovénia e heti kedvenceink.
Naná, hogy mi nem titkoljuk el ezt a hozzávalót, de ha te szeretnéd, akkor nyugodtan megteheted, mert biztosan nem lehet majd érezni a kólát a húsok ízén. Egyszerűen kicsit különlegesebb, édeskésebb aromája lesz tőle.
Vannak olyan napok, amikor az ember csak olyasmit dobna össze, amit egyszerűen be kell tenni a sütőbe vagy lábosba, és az étel elkészíti saját magát. Ez a fűszeres rizs sem egy bonyolult fogás, és önmagában is remek, ha pedig egy kicsit jobban feldobnád, akkor húsrajongóknak néhány szelet bacont kockázz fel és azzal pirítsd össze.
Kvízünkkel kiderítheted, mennyire vagy otthon Bródy János dalszövegeiben.
Ebben a gyors fogásban természetesen a chorizo akár egy kevés jó erős házi kolbásszal is helyettesíthető, úgy talán még finomabb lesz.
Nehezen unjuk meg a pásztorpitét, főleg, mert millió változatban elkészíthető. Ha nyár van, ez a citromos-kapros változat az egyik kedvencünk.
Ez a remek ragu akár köretként, de vegetáriánus vendégeknek főételként is tálalható egy nagy adag párolt rizs tetején.
A legjobb, ha egy tál házi juhtúrós nokedli tetejére kerül ez a klassz zöldséges ragu, amiből mi nyáron egy kevés petrezselymet és friss kaprot sem hagyunk ki.
Csak egy nagy adag leveles tészta kell ehhez a remek fogáshoz, ami akkor a legtökéletesebb, ha van türelmed beindítani a padlizsánszeletek miatt a faszenes grillt. Ha már izzik a faszén, dobj néhány szelet húst is a tetejére – másnap salátakészítés közben megköszönöd majd magadnak a füstös aromákat.
Remek fogás a gyors, házi tojássaláta, amiből úgy is lehet remek reggeli és vacsora, ha az ember egy órát sem töltött el életében a konyhában.
Megtaláltuk a varázslatok legjobbikát.
Egy jó kis gyors, laktató leves – nincs is ennél tökéletesebb fogás, főleg, ha a neve olaszosan cseng. Ha imádod a sajtot, a pecorino mellett ne hagyj ki belőle néhány mozzarellagolyót sem.