Ha egy kis egzotikus hangulatra vágysz, és valami újat próbálnál ki az almás pite után, készítsd el ezt a kókuszos változatot.
Ha már unod a húsos változatot, mégis jólesne egy remek szendvics, ezt a csípős hamburgert próbáld ki!
Érik a szilva, és ha gombócból volt már néhányszor a héten, adunk néhány tippet, mire érdemes felhasználnod az egyik legfinomabb őszi gyümölcsöt.
Egy nagy adag bazsalikom és frissen reszelt parmezán lesz a titka ennek a fogásnak, amibe ha épp van otthon, egy kevés marinált articsóka is remekül illik.
Gombászás a Bükkben, a Szárnyaidon című dal és egy fotó a múltból e heti kedvenceink.
Csak egy kis keverés-kavarás, egy nagyon kevés gyúrás, és máris kész ez a remek pite, ami a vaníliától és egy kevés rumtól lett még finomabb.
Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.
Inspiráló, varázslatos és szeretettel teli filmek a hétvégére.
Alig néhány összetevő kell ehhez a remek fogáshoz, ami tökéletes az őszi grillezésekhez.
Egy gyors fogás, ami langyos köretként és izgalmas salátaként is megállja a helyét.
Ez a görög egyben sült csirke remek nyáridéző fogás, amit naná, hogy akár a leghidegebb napokon is elkészíthetsz.
Molyoljon vele a bánat ezek után.
A kacsának remekül állnak a gyümölcsös köretek, ezt a szilvás finomságot ráadásul összedobni sem nehéz. Ha egy kis szerecsendiós burgonyapüré is kerekedik mellé, igazi ünnepi fogás lesz belőle.
Ha imádod az izgalmas fogásokat, ezt a datolyás, keleti hangulatú csirkét próbáld ki. Nem is kell mellé bonyolult köret, egy bögre párolt rizs tökéletesen megteszi.
Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.
Ezektől az olasz, mandulás kekszektől még finomabb lesz ez az édesség, ami mellől persze hogy nem hiányozhat egy nagy adag fagyi, vagy a hideg napokon vaníliasodó.
Egy gyors csirkés ragu, ami egyáltalán nem unalmas, és a kurkumával egy állítólag több betegség megelőzésére jó szuperfood is kerül bele.
Hogy hívták eredetileg Aranyhajat? Mi lett Esmeralda sorsa? Ki segített Hamupipőkén? Te tudod?
Percek alatt elkészül, és ha nincs otthon ropogós tacohéj, csak dobj össze néhány tortillalapot egy kevés lisztből, vízből egy kis olajjal és sóval. Pihentesd egy kicsit, majd süsd készre szárazon, egy giganagy palacsintasütőben.
Nem mintha lenne bármi baj az isteni szilvalekvárral, ami órákon át kevergetve készül, és még cukor sem kell hozzá, de ha valami gyorsabbra vágysz, mutatunk egy remek, fűszeres dzsemet.
Kvízünkből kiderül, mennyire vagy képben a világirodalom ikonikus könyvborítóival.
Albrecht Dürer saját márkát épített ki magának, sokszorosította műveit és meghódította a nemzetközi piacot.
Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.
És ami az egészet a legjobban összefogja, egy nagy adag krémsajt és reszelt sajt, amik a forró tészta hőjétől lesznek igazán krémesek. Az erős aromák mellé nem is kell más, csak egy jó nagy adag ropogós, szeletelt mandula.
A mi változatunkba ráadásul egy kevés kéksajt is került, így francia hangulatban tálaltuk ezt a pofonegyszerű fogást.