Dívány Vakbarát Hírportál

Offline

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

Szabó Eszter
2021. október 16.
Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

Szabó Eszter
2021. október 16.
Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

Szabó Eszter
2021. október 15.
Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

Szabó Eszter
2021. október 14.
Elegáns reggeli: csokis gofri narancskrémmel, zabpehelylisztből

Elegáns reggeli: csokis gofri narancskrémmel, zabpehelylisztből

Egyszerű és isteni, vagyis benne van majdnem minden, amit egy reggeli fogástól elvárhatunk. Ha pedig egészséges cukoralternatívával és hozzánk hasonlóan zabpehelyliszttel készíted, akkor valóban még egészséges is lesz. Díszítsd hámozott naracsszeletekkel, így még a legszigorúbb egészségmániások is imádni fogják.

Szabó Eszter
2021. október 14.
Gyors palacsinta rumos-gesztenyés raguval és tejszínhabbal

Gyors palacsinta rumos-gesztenyés raguval és tejszínhabbal

Ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig kettő darab, kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, hogy pontosan hogyan készítsd!

Szabó Eszter
2021. október 13.
Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

Szabó Eszter
2021. október 13.
Tarja elegánsan, ne is gondolkozz tovább a vacsorán!

Tarja elegánsan, ne is gondolkozz tovább a vacsorán!

Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.

Szabó Eszter
2021. október 12.

Rovatok