Dívány Vakbarát Hírportál

Luxuselvonók Thaiföldön

Egyre több rehabilitációs központ nyílik az országban, a luxuselvonók is olcsóbbak ugyanis, mint máshol. És még ingyenes program is létezik.

Thaiföld igyekszik a teljes spektrumot lefedni: a dorbézolni vágyó turistáknak haza sem kell mennie, még ott helyben becsekkolhatnak egy elvonóra. Az egyre népszerűbb rehabilitációs központokat szinte kizárólag külföldiek látogatják: van ingyenes, gyógynövényekre (meg hányásra) alapozó, és saját medencés luxusprogram is.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!

Eskü és hányás

Az Egyesült Államok, Ausztrália és Európa függőit elszívó rehabilitációs központok és kórházak luxusprogramjai is sokkal olcsóbbak persze, mint az amerikai celebeket kigyógyító klinikák – írja a Skift. A helyi szerzeteseknél pedig akár ingyen is megpróbálkoznak a turisták a leszokással. A Bangkoktól kétórányira, Saraburi tartomány hegyeinek lábánál fekvő buddhista templom, Thamkrabok szerzetesei például az általuk termesztett gyógynövényekből készített főzetek segítségével igyekeznek kigyógyítani a segítséget kereső turistákat, akik így két legyet üthetnek egy csapásra: egy helyi templom életével is megismerkedhetnek, közben pedig még az addikciójuknak is búcsút inthetnek. Izzadás, hányás és hasmenés kíséretében.

A házikó

A házikó névre keresztelt, Chiang Mai közelében található központ már egy kicsit borsosabb árakkal dolgozik. Itt havi 4 millióért lehet megszállni, de a foglalkozások mellett medencékkel, edzőtermekkel és a hegyekre néző klinikákkal is igyekeznek azért a vendégek kedvében járni. Az arabok és a melegek számára külön programmal szolgáló elvonó 4 milliós havidíja még így is csak negyede egyébként a hasonló szolgáltatást nyújtó amerikai intézményeknek.

Ennél természetesen jóval szélesebb a skála, az ország legdrágább elvonója és a vendégeiket ingyen meghánytató szerzetesek temploma mellett ugyanis számos más központ is létezik. A sok esetben hagyományos hotelekből létrejött elvonókba becsekkoló betegek tavaly közel 400 milliárd forintos bevételhez segítették egyébként Thaiföldet, amely egy másik elvonó tulajdonosa szerint gyorsan az ázsiai országok, vagy akár az egész világ elvonójává válhat.

Oszd meg másokkal is!

Rovatok