Dívány Vakbarát Hírportál

A magyarok egyik horvát kedvence is ott van 2018 legmenőbb nyaralóhelyei között

A listát egy világvégi Hawaii-hasonmás japán sziget vezeti, de horvát, spanyol, lett és marokkói hely is szerepel 2018 feltörekvő úti céljai között.

Egy alig ismert japán sziget, Ishigaki lesz a világ legmenőbb nyaralóhelye 2018-ban a TripAdvisor felhasználói szerint – írja a Telegraph. Az Okinava prefektúrában található sziget népszerűségét finomhomokos tengerpartjának, mangrove erdeinek és világbajnok búvárhelyeinek köszönheti. Konkrétan így néz ki, hát lehet ezt nem szeretni?

shutterstock 445954714

Ishigaki a feltörekvő úti célok között került az első helyre a szállás- és étterem értékelő weboldal Travellers' Choice elnevezésű listáján. A győztest egy algoritmus számolja ki, az elmúlt év pozitív beszámolói, és az adott célpontba érkező turisták mennyiségéből. Arányaiban tehát egy év alatt  erről szigetről írták a legtöbb lelkes beszámolót, és ezzel egy időben itt nőtt a legnagyobbat az érkező turisták száma. 

A szigetet egyébként sokan Hawaii-hoz hasonlítják, és nem csak a trópusi tájban, de még a helyi lakosok viselte virágos ingekben is hasonlít amerikai riválisára. Türkiz vizű strandjai miatt a japán turisták körében évek óta népszerű, az viszont újdonság, hogy egyre több külföldi is felfedezi magának. Elég elszigetelt helyen fekszik ugyanis, Tokiótól mintegy 1500 kilométerre található. De a trópusi paradicsom, ami itt várja az embert, állítólag bőven kárpótol a hosszú utazásért.

Feltörekvő úti célok – 2018

1. Ishigaki (Japán)

 2. Kapaa (Hawaii, USA)

3. Nairobi (Kenya)

4. Halifax (Kanada)

5. Gdansk (Lengyelország)

6. San Jose (Costa Rica)

7. Riga (Lettország)

8. Rovinj (Horvátország)

9. Nerja (Spanyolország)

10. Casablanca (Marokkó)

A lista második helyezettje pont a már emlegetett Hawaii lett, a tizedik pedig a marokkói Casablanca virágzó kulturális élete, galériáknak és múzeumoknak otthont adó pompás art deco villái miatt – írja a Telegraph.

Bal oldalt láthatod a teljes listát, a hozzánk viszonylag közel eső helyekről kicsit mesélünk, hátha te is kedvet kapsz valamelyikhez idén.

Gdansk, Lengyelország

A Balti-tenger partján fekvő kikötővárost Észak-Európa egyik legszebbjének mondják. Óvárosa a második világháborúban megsemmisült, de aztán gyönyörűen újjáépítették: a polgárházak, templomok, ódon utcák mind régi fényükben tündökölnek. Az egykori gazdag kereskedőváros nagyon egyedi, mind hangulatában, mind építészeti szempontból jelentősen eltér Lengyelország más településeitől – írja a Lonely Planet.

shutterstock 261490259

Riga, Lettország

"A belváros hibátlan, folyamatosan újítják fel, és a súlyos világháborús károk is már csak néhány foghíjtelekben érhetők tetten. Gyönyörű parkok és szűk, macskaköves sikátorok váltogatják egymást, kivéve a belváros északkeleti részén, ahol olyan szecessziós negyed van, hogy felér egy Andrássy úttal. Félóra alatt ráadásul kivonatozhatunk a lett Siófokra, Jurmalára, ami többkilométeres beach-csel rendelkezik, bár a fürdés a nagyrészt 15 fok alatti vízben nem ajánlott. Nyáron lehet itt pezsgés igazán" – írtuk róla 2014-ben.

shutterstock 626554001

Rovinj, Horvátország

A vendégérkezések számát tekintve Rovinj a harmadik legnépszerűbb hely a magyar turisták körében – írtuk tavaly. Azóta meg is néztük magunknak, és tényleg imádni való, ahogyan az ódon, olaszos hangulatú óváros szűk utcái a dombtetőre épült templomtól kanyarognak lefelé. Sok galéria, műterem, kávézó és étterem működik a szűk sikátorokban és hangulatos kis terecskéken. Strandjai kavicsosak, sziklásak, több olyan van, amihez taxihajóval lehet elmenni, ez már önmagában is élmény.

shutterstock 329464478

Az óváros mellett a tengerparton szép parkot találunk – futók, bringázók előnyben. A gasztroturisták pedig többek között a híres isztriai szarvasgomba, és az ország első Michelin-csillagos étterme miatt fogják szeretni ezt a környéket.

Nerja, Spanyolország

A spanyol Nerja egy álmos halászfaluból lett a Costa del Sol egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. Azért szeretik annyian, mert úgy tudta megőrizni hagyományos báját fehérre meszelt házfalaival és szűk utcáival, hogy közben lépést tartott a modern kor igényeivel. Szép strandok, barlangok, megmászásra váró, gyönyörű panorámát ígérő hegycsúcsok várnak a környéken.

shutterstock 483931186

Egy napra érdemes átugranod innen a 8 kilométerre lévő Frigilianába is, amit Andalúzia legszebb falvának tartanak – írja a Spain-holiday.com. Ha megéhezel, itt írtunk róla mi mindent jó megksótolni az országban.

Oszd meg másokkal is!

Rovatok