Dívány Vakbarát Hírportál

Már rövid távú repülőutakon is netezhetsz

Egyre több légitársaság járatain lehet a rövid távú utak alatt is wifizni.

Repülni kényelmes, gyors, sokszor olcsó is, cserébe viszont dögunalmas dolog. Még akkor is kínszenvedés tétlenül ülni, ha csak Európán belül repked az ember és három órán belül gyakorlatilag bárhova odaér. Persze ott a könyv, letölthetsz magadnak egy filmet vagy egy kis zenét. De mostantól akár streamelhetsz is. 

Budapestről is indul majd olyan járata a Lufthansa csoportnak, amelyeken a wifi hálózat, vagyis facebookozhatsz, csetelhetsz vagy éppen utánanézhetsz az úti célodnak utazás közben is. Eddig a Lufthansa A320-as flottájának 19 gépét, az Austrian Airlines 31 gépét és a Eurowings 29 gépét szerelték fel a szolgáltatáshoz szükséges technológiával, további gépeknél pedig jelenleg zajlanak a munkálatok. Három csomag közül lehet választani, mindhárom korlátlan internetezést biztosít, csak éppen a sávszélesség más. A 3 eurós csomag üzenetváltásokra lesz elég, a 7 euróssal már nyugodtan lehet böngészni is, míg 12 euróért zenét vagy filmet is tudsz streamelni.

163955943
Robert Nickelsberg / Getty Images Hungary

Az IAG csoporthoz tartozik a British Airways, az Iberia és az Air Lingus is, ők tavaly jelentették be, hogy 2017-ben elkezdik a rövid és közepes távolságú járatokat is wifikompatibilissé tenni. A legmenőbb ebben a tekintetben a Norwegian Airlines, aki már egy ideje biztosítja a rövidtávú járatain is a wifit, ráadásul ingyen. Egyébként megoszlanak a vélemények erről az előrelépésről, sokan inkább azt a véleményt osztják, hogy a szánalmas reptéri wifiken kellene javítani. 

Oszd meg másokkal is!

Rovatok