Dívány Vakbarát Hírportál

Hogy tudja, mit vesz: már megkóstólhatja a gyümölcsöket a Tescóban

Ha eltekintünk az olyan rémtörténetektől, hogy kirakják a táblát, hogy nem szabad válogatni, meg az eladók csúnyán néznek, ha valamilyen kérdést teszünk fel valamilyen termékről, akkor a piacos vásárlásban a személyes interakciókon túl az az igazi vonzerő, hogy az ember általában szinte mindenből kaphat kóstolót, azaz empirikus módon győződhet meg róla, hogy mennyire felel meg az elvárásainak valamelyik termék. Na, ez az, ami eddig teljesen hiányzott a hipermarketekből.

shutterstock 137816201
Shutterstock

Mármint nem teljesen, kóstolni ugyan sokszor lehetett már eddig is, de az általában kimerül abban, hogy szép hoszteszruhába öltöztetett lányok osztogatnak apróra vágott mackósajtot, kiskanálnyi pudingot, babacsészényi kávét és ehhez hasonló dolgokat. Na, ezen változtatott júniustól a magyarországi Tesco.

Sajtóközleményükben ugyanis azt írják, hogy a 3000 négyzetméternél nagyobb áruházaikban kialakítottak egy-egy kóstolórészleget, ahol az eladóik felügyelete mellett kóstolhatnak a vásárlók idényzöldségeket és gyümölcsöket.

Sajnos kicsit korlátozott a dolog, ugyanis azt a Tesco választja ki, hogy pontosan mit lehet kóstolni, ráadásul csak kétfajta dolog közül lehet választani. Ezek viszont kéthetente cserélődnek, úgyhogy ha elég gyakran járnak hipermarketekbe, akkor végül is pár hónap alatt kaphatnak annyit, mint egy átlagos piacozáson. De ne legyünk rosszindulatúak, olvassuk el, hogy néz ez ki a Tesco tálalásában!

nekedterem1

"A program első két hetében paradicsomot és cukordinnyét, a következő 14 napban pedig magnélküli fekete dinnyét és epret tesztelhetnek az érdeklődők. [...] A termékek kínálata kéthetente változik, így a későbbiekben olyan szezonális gyümölcsöket is megízlelhetnek vásárlás előtt a látogatók, mint a nektarin, a sárga- és őszibarack, vagy a különleges, sárga belsejű görögdinnye. A kóstolóállomásokon a Tesco képzett munkatársai adnak tájékoztatást a zöldségek, gyümölcsök eredetével kapcsolatban, és egyszerű, egészséges recepteket is megosztanak az érdeklődőkkel" - írja a cég a közleményben.

Oszd meg másokkal is!

Rovatok