Dívány Vakbarát Hírportál

A jövő hipermarketje már a Váci útra érkezett

Jövő áruháza programot indított a Tesco, azaz úgy alakítják át az üzleteiket, hogy azok még jobban idomuljanak a vásárlók igényeihez. Először a Váci úti hipermarket újult meg, a jövő boltja pedig mint kiderült nem kiszolgáló droidokat és kosarat toló robotokat jelent, hanem nagyobb zöldség-gyümölcs, valamint pékség részleget. Ezen kívül itt lehet először a bolt a boltban elvvel találkozni, azaz ha óvatlanul kanyarodik le az akciós sorról, akkor egy teljesen másik üzletben találhatja magát, úgy látszik erre vágyik majd a jövő vásárlója. Meg arra, hogy vehessen különleges gyümölcsöket és hogy felérje a polcokat, ezért azok kisebbek lettek, így akár azt is láthatja mi van legfelül. Elmentünk, és jól meg is néztük milyen a valóságbana jövő áruháza. 

Titkon azért reméltük, hogy itthon is bevezetik majd a lézerharcos árleolvasó mint Angliában és több más európai országban, de sajnos ez nem így történt. Kívülről semmi vagy változás nem történt a Váci úti üzleten, belépve megmaradt a hiperekből jól ismert üzletsor is, de nézzük mi változott, azaz milyen lesz a jövő áruháza. 

Nincs hideg

Kint tombol a kánikula, bent meg lehet fagyni. Sokszor rengeteg ember ment a kánikulában céltalanul bolyongani, hogy ne ájuljon el otthon a hőségtől. Az elmúlt években ennek megfelelően valóságos jégverem volt néhány üzlet, a jövő áruháza viszont nem ilyen. Ott éppen kellemes a hőmérséklet, nem izzad a vásárló, de nem is lesz libabőrös. 

Üzlet az üzletben

Amint a bevásárlóterületre ér a legnagyobb újítás máris szembejön, ez pedig az üzlet az üzletben konstrukció. Ha jobbra tolja a kocsiját, akkor a konzervek felé indul, ha balra, akkor meg besétál egy ruhaboltba. A Váci úton több  külön bolt nyílt, az egyik a Peacock nevű ruhamárka, amivel a Tesco a saját F&F márkájának csinált konkurenciát üzleten belül ugyanúgy, ahogy a Street One és Cecil márkákkal is, de van SportsDirectis, az akciós sportcuccok Mekkája. Mikor tudott legutoljára golfütőt vagy kukáskabátot venni a Tescóban? Na ugye, most már tud, egy csomó más sportszer, sportruházat, gyerekruha és cipő mellett. 

Kisebb polcok

Azt nem állítjuk, hogy ezek után át tud nézni a polcok felett, viszont azt igen, hogy könnyedén eléri a felső sor termékeit is, sőt észre is veszi őket. Sok helyen a sorokat keresztben is megbontották, így könnyebben át tud menni a következőbe, ha annak is éppen a közepéről kellene valami. A kisebb polcok készletracionalizálással jártak, hogy pontosan milyen termékek estek ennek áldozatul azt nem tudjuk, viszont örömmel jelentjük, hogy csibekeltetőgép nem. A Finest illetve a különböző nemzeti ételek alapanyagai is szép számban jelen vannak a boltban. 

Bistro

Nem újdonság az, hogy akár meg is ebédelhet a Tescóban, de egyre több gluténmentes ételt vélünk felfedezni, ráadásul ingyenes a wifi és le is lehet ülni. Az önkiszolgálást is komolyan vette az áruház, saját magának szedheti ki a dinóalakú rántott húst és hozzá a rizst. A helyszínen azt mondták, hogy a péntek és a szombat kora délután a legnagyobb a forgalom ezen részen, olyankor nagyon sokan esznek náluk. Tény, hogy a 299 forintos hamburgerrel még a McDonald's is nagyon nehezen veszi fel a versenyt. 

Pékség

A kibővült pékség tényleg látványos, nagy területen rengeteg fajta péksütemény kapott helyett, egyre több az egészséges életmódnak megfelelő termék, de klasszikus fehér kenyérben sincs hiány. Ahhoz képest, hogy a bisztró részen milyen jól néztek ki a sütemények és a piskóták, itt a szokásos lehangoló árukészlet fogadta a vásárlókat. 

Zöldség és gyümölcs

Aki eddig csak azért nem vett különleges gyümölcsöket, mert nem volt a Tescóban, az most hátradőlhet. Csillaggyümölcs, mézdinnye, kumquat és physalis is van a Váci úton, és szépen mellé is írták, hogy nagyjából hogyan kell felhasználni őket. Az igazán gondos háziasszonyok pedig kókuszdiót vehetnek, hogy saját reszelésű kókuszreszelék kerüljön a vasárnapi sütibe. Az egy kicsit fájt, hogy az pepito sokkal frissebb volt, mint a csöves kukorica vagy a retek, de hát így jár az, aki hagyományos zöldség-gyümölcs részlegben gondolkozik. 

Oszd meg másokkal is!

Rovatok