Dívány Vakbarát Hírportál

Utazzon el karácsonykor, most még olcsó!

Rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az éjszakák, egyre hidegebb lesz és a falevelek is sárgulnak. Ez nem mást jelent, minthogy újra közeledik az év egyik legmegosztóbb ünnepe, a karácsony. Van, aki imád otthon sütni, díszíteni, ajándékok után járni, családot látogatni és halálra enni magát és vannak azok, akik minden évben megfogadják, hogy jövőre ezt nem csinálják végig. Mi most utóbbiaknak segítünk, ugyanis ha már most úgy érzi, hogy a háta közepére sem kívánja az egészet, akkor most még elég jó áron tud repülőjegyeket foglalni. Mennyivel jobb például elhúzni egyet pihenni a karácsonyi tortúra helyett, aztán meg szilveszterkor bulizni, mint otthon nézni ezredszer is a szokásos karácsonyi filmeket.

A nagy fapadosak (easyJet, Ryanair, Wizzair) akciói közül válogattunk, hiszen ha belegondol, mennyit spórol azon, hogy nem kell karácsonyfa, nem kell vendégül látnia egy hadsereget, nem kell dekoráció, és még az ajándékot is ráér akkor megvenni, mikor hazaért és elkezdődtek a leárazások, akár még olcsóbban is kijöhet, mint egy itthon töltött karácsony. Arról nem is beszélve, hogy ha most veszi a repülőjegyet, a szállást meg mondjuk októberben foglalja, akkor egyszerre nem is lesz olyan megterhelő az egész utazás, hiszen elaprózza a kiadásokat két hónapra. Most még gyakorlatilag bárhova van jegy jó áron, úgyhogy még nem csúszott le semmiről. Szenteste előtti érkezést néztünk, ahonnan már csak a következő évben fog hazatérni. Mielőtt foglal, azért nézze meg, hogy milyen szálláslehetőségek vannak ott, ahová indul, és nagyjából mennyibe kerülnek, hisz tudjuk, az sem mindegy, hol foglal és milyen típust.

Barcelona

Menjen el például Barcelonába, Katalónia fővárosába. Aki szereti a modernizmust, az avantgarde művészetet esetleg Gaudi munkásságát, annak karácsony pont a legjobb választás, ráadásul elég olcsón meg lehet úszni a jegyet. Ha december 22-én, hétfőn indul és január 4-én, vasárnap jön haza, akkor a Ryanair járattal 24.754 forintért vehet jegyet. De ha előbb tud indulni, vagy később is ráér hazajönni, akkor még ennél olcsóbban is megússza, mert például ha csak január 7-én, szerdán kell hazautaznia, akkor a jegye már csak 20.818 forintba fog kerülni. Wizzairrel sajnos sokkal drágább ugyanez a kaland, ott erre a dátumra az utazás 39.980 forintba kerül.

Barcelona
Barcelona

Basel

Svájccal csak az a baj, hogy még ha akciósan is jut hozzá a repülőjegyhez, a szállás és az ellátás elég drága, ha csak nincs valami jó tippje, vagy rokona, ismerőse odakinn. A jegyet azonban tényleg olcsón megússza, ha easyJettel megy, mert a december 22-én induló és január 4-én érkező járatokra szóló jegy összesen 26.200 forintba kerül.

Berlin

Berlin a bulik és kultúra nagyvárosa, rengeteg látnivalóval, így a karácsonyi időszak is izgalmasnak ígérkezik. Akár kimondottan a szilvesztert akarja emlékezetesen megünnepelni, akár karácsonykor szeretne valami nem hétköznapit csinálni, Berlinben biztos, hogy lesz programja. A jegy easyJettel akkor a legolcsóbb, ha csak december 23-án megy ki és január 5-én jön haza, mert így megússza 19.939 forintból.

Berlin
BerlinPhilipp Guelland

Brüsszel

Ha igazán olcsó repülőjegyre vágyik, akkor töltse az ünnepeket Brüsszelben. Ha még idejében kapcsol, akkor talál úgy jegyet, hogy december 22-i indulással és január 4-i érkezéssel az ár 16.278 forintba fog kerülni a Ryaniarrel, vagy 20.980 forintba a Wizzairrel. Ha tovább marad, akkor innen is olcsóbban jöhet haza, ugyanis a hétfői, január 5-i érkezéssel spórol: ilyenkor csak 13.848 forintot fizet a jegyért a Ryanairnél. Ezzel a hétfői hazaúttal akkor is jól jár, ha a Wizzairt választja, náluk 13.980 forintba kerül ugyanis erre az időszakra a repülőjegy.

Eindhoven

Eindhoven első hallásra nem tűnik egy tipikus karácsonyi városnak, de a lényeg pont az, hogy más legyen a külföldön töltött karácsonya, mintha otthon lenne, ezért ez sem egy elvetendő ötlet. Nyugalomban lehet, utazgathat a környéken, vagy nézheti a karácsonyi filmeket hollandul. A repülőjegy a Wizzairnél december 22-i indulással és január 5-i érkezéssel 24.980 forintba kerül, ha mostanában veszi meg.

Eindhoven
EindhovenNick Nick

Genf

Ahogy mondtuk, talán Svájc nem a legolcsóbb úti cél, de mindenképpen az egyik legszebb, ezért mielőtt foglal, jó ha körbenéz szállásügyben is, hogy felkészüljön az árakra. Ha talál ideálisat, akkor viszont érdemes lecsapni az easyJet ajánlatára, amivel a december 22-i indulás és január 5-i érkezés 22.100 forintba kerül.

Lárnaka

Mit szólna ha idén Cipuson karácsonyozna? Azt nem állítjuk, hogy csokibarna lesz, mikor hazatér, és azt sem, hogy egész nap strandolni fog, de mivel mediterrán térség, ilyenkor is lehet akár 18-19 fok is, és napon meleg van. Pihenhet, aludhat, ücsöröghet a parton, tehát minden olyat megtehet, amit otthon nem. Menjen Wizzairrel december 20-án szombaton, és jöjjön haza január 6-án kedden, így a jegyet megússza 25.980 forintból, ami elég jó ár ahhoz képest, hogy a január 3-i jegy csak visszaútra kerülne 79.990 forintba.

Lárnaka
Lárnaka

London

Azt hittük London majd irreálisan drága lesz, ha karácsonyozni akar, de meglepő módon egyáltalán nem vészesebb, mint az év többi napján. Ha december 22-én megy ki és január 4-én jön haza, akkor 32.038 forintért talál most még jegyet a Ryanairnél, és 34.738 forintért az easyJetnél. Sőt, ha január 5-én hétfőn jön haza, akkor olcsóbban, 26.888 forintért kap jegyet Ryanair járatra. Főleg ha elmondjuk, hogy ugyanez az utazás fordítva, azaz londoni indulással, magyar karácsonnyal és január 4-i visszaúttal Londonba már 96.520 forintba kerül, ha Ryanairrel megy.

Milánó

Akkor is jól járhat, ha Milánóba megy. Ilyenkor ugyebár, ha szóba kerül Olaszország, akkor mindenki Rómára gondol, csakhogy Milánóba sokkal olcsóbban eljuthat, ráadásul a környéken rengeteg helyre elmehet kirándulni, így biztos nem fog unatkozni itt sem. A jegy pedig december 22-i hétfői indulással és január 4-i vasárnapi érkezéssel a Wizzairnél 17.980 forint, a Ryanairnél 22.089 forint. Ha hétfőn, január 5-én jön haza, akkor jobban jár, mert úgy csak 17.488 forintba kerül majd az utazása a Ryanairrel, és ugyanúgy 17.980 forintba a Wizzairrel.

Milánó
Milánó

Párizs

Bármennyire is meglepő, de Párizs sem drága karácsonykor, már ami az utazást illeti. Gondoljon bele, a legautentikusabb karácsonyi filmben, a Reszkessetek betörőkben is Párizst választották úticélul, és hát tényleg, mi lehetne jobb, mint mondjuk az Eiffel-toronynál karácsonyozni és a Diadalívnél kezdeni az új évet? Ha december 22-én, hétfőn indul és január 4-én vasárnap érkezik haza, akkor 25.068 forintért tud jegyet venni a Ryanairnél, vagy 30.710 forintért az easyJetnél.

Róma

Azért persze Rómában karácsonyozni is elég menő dolog, bár várhatóan ebben az időszakban itt aztán végképp drágák lesznek a szállások, de azért hátha szerencséje lesz és kifog valami igazán jó szállást kicsit messzebb a központból. A repülőjegyek nem a legolcsóbbak, de nem is nagyon drágák, úgyhogy ha menne, akkor december 22-i indulással és január 4-i érkezéssel 31.735 forint, ha Ryanairrel utazik, míg ugyanez a dátum a Wizzairrel 39.980 forintba kerül.

Róma
Róma

Stockholm

Ha igazán télre vágyik, havas tájra, hidegre és vikingekre, akkor menjen Svédországba. Merészebbek az országon belül is utazhatnak, hogy igazán átérezzék a telet, kevésbé hómániások maradhatnak Stockholmban. A jegy nem a legolcsóbbak közé tartozik, de december 22-i indulással és január 5-i hazaúttal a repülőjegy Wizzair járattal 36.980 forintba kerül.

Varsó

Ha nem volt még Varsóban, akkor nézze meg karácsonykor és töltse ott a szilvesztert is. A Wizzair közvetlen járatával olyan olcsón teheti meg mindezt, hogy akár maradhat tovább is, mert egyrészt a repülőjegyen is spórol, ha marad még egy napot, másrészt meg, ha már utazik, akkor pihenje ki magát rendesen. Így ha december 22-én megy és január 5-én, hétfőn jön haza, akkor a jegye mindössze 15.980 forintba fog kerülni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Rovatok