...Feltéve, hogy marad belőle. Annyi biztos, hogy nem kell ragaszkodnod a recepthez, készítheted fehér csokival, mandulával, mogyoróval vagy étcsokis-diós verzióban egy kis narancshéjjal. A legjobb, ha mindegyikből készítesz egy keveset.
Idén egy kicsit narancsosabb és vaníliásabb hangulatú lett nálunk a püspökkenyér, amiből nem maradtak ki a ropogós mandulafalatok sem.
Néhány apróság, és anélkül lesz hangulatos a lakás, hogy sokat költöttél volna.
Nem is olyan nehéz egy jó krémlikőrt összedobni otthon, ami így nagy mennyiségben egyrészt költséghatékonyabb a bolti változatnál, ráadásul kedvedre változtathatsz az összetevők arányain, így lehet belőle egy saját, titkos recepted is.
Vagdosd le a hatalmas pulykán maradt falatokat, és készíts belőle másnap egy klassz brunchot egy nagy adag quiche-sel vagy frittatával. A legfinomabb néhány szelet koktélparadicsommal és csak egy kicsit megpirított vajas kalácsszeletekkel.
Ha te is jobban szereted az egyszerű desszerteket és azokkal teremtenél téli hangulatot, süsd meg ezt a narancshéjjal készült muffint. Ha nem fogyna el az összes, másnap reggelire egy kevés tejeskávéval és fűszeres almaraguval érdemes tálalnod a maradékot.
Nyáron a szilvás és barackos változat talán a legfinomabb, de télen sem érdemes félretenned a gombócokat. Ha ebben a marcipános-mákos változatban készíted el, igazán klassz, téli desszert lesz belőle.
Mutatjuk az összes igazán fontos információt a vásárlástól az elkészítésig.
Mindenre van megoldás, arra is, hogy akármi történt idén, boldogan karácsonyozzunk. Ehhez azonban előbb át kell formálnunk a gondolkodásunkat.
Ha még mindig nem tudod, mit is készíts az ünnepekre, van néhány tippünk.
Az elkészült narancshéjat később süteményekben, csokiba mártva, a délutáni tejeskávéd mellett vagy egy jó forró gesztenyekrémleves tetején érdemes megkóstolnod.
A hagyományos vaníliás és fahéjas kekszekkel sincs baj, de ha valami különlegesben gondolkodsz, legyen az idei vendégváró mákos és citromos. Ha összeragasztanád az elkészült kekszeket, egy kis mandulalikőrrel elkevert narancslekvárral vagy baracklekvárral ízesített mogyoróvajjal érdemes megtenned.
Ha már unod a megszokott téli süteményeket, dobd össze el ezt a retró finomságot! Ez az egyszerű desszert jó kis rumos sziruppal készül, nálunk néhány szelet szirupban eltett narancsszelet dobta fel a tányéron.
Ha valami nagyon egyszerű desszertet készítenél az ünnep egyik napján, ez a gesztenyés finomság legyen az egyik. Tejszínnel, pirított dióval, maracujaszósszal, de akár egy sűrű csokiöntettel a tetején is nagyon finom.
Van olyan karácsonyi recept, amit idén ismertünk meg, és nem félünk továbbadni.
Miért szeretjük megajándékozni egymást? Sokat vizsgálják az ajándékozás pszichológiai és társadalmi jellemzőit.
Készíts mellé egy sűrű, vaníliás főzött krémet, dobd fel egy kevés citromhéjjal és citromlikőrrel, így lesz a legtökéletesebb a végeredmény.
Szárnyasok és visszafogottan fűszerezett vörös húsok mellett is különleges ez a téli fűszerekkel sült, édeskés pasztinák, ami mellé készíts még egy adag házi tésztát vagy friss, balzsamecetes, olasz hangulatú salátát.
A gesztenye mellett bacon, alma, cékla és lila hagyma teszi izgalmassá ezt a salátát, amit meleg, fokhagymás vajban átforgatott főtt gesztenyével érdemes tálalnod.
Alacsony szénhidráttartalommal is készülhet ez a téli klasszikus, már mutatjuk is, hogyan lesz a legfinomabb mandulaliszttel!
Ahány ház, annyi szokás. Nálatok kötelező, illik, vagy nem kell szép ruhába bújni?
Ha még nem kóstoltad, de te is szereted a hagyományos gubát, itt az ideje, hogy a vaníliasodó tojáslikőrrel, szerecsendióval és egy kis narancsszörppel készüljön.
Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.
Ha pedig a süti nem lenne elég, tálald egy kevés növényi tejszínnel és egy kis rummal elkevert meggylekvárral.
Izgalmas vendégváró, ami egy pirítós mellett szuper reggelire is. Már csak néhány zöldségfalat és egy karamellás tej kell a tökéletes napindításhoz.