Dívány Vakbarát Hírportál

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Dübörög a szexrobotika: több lesz a deviancia és az erőszak a világban?

Könnyen lehet, hogy bizonyos problémás viselkedési formák elterjedéséhez is hozzájárulhat a szexrobotok elterjedése.

Az egyre olcsóbb, néhány százezerért beszerezhető realisztikus szexrobotok akár veszélyesebbé is tehetik a szexuális életünket, egy nemrég publikált tanulmány szerint ugyanis semmiféle bizonyíték nem áll rendelkezésünkre azzal kapcsolatban, milyen hatással vannak a mindent eltűrő szexrobotok a felhasználók viselkedésére - írja az Iflscience.

A Barcelonában már meg is nyílt (bár azóta titkos helyre költözött) egy „speciális fertőtlenítő szappannal” könnyedén lemosható robotokkal benépesített bordélyház, a testre szabható külsővel és viselkedésmintákkal operáló babákkal kapcsolatos kérdésekre jobb lenne tehát minél előbb választ találni.

shutterstock 720993676

Viszonylag népszerű ugyanis az az elképzelés, hogy az egyelőre meglehetősen kezdetleges, de külsejüket tekintve egyre élethűbb robotok biztonságosabbá teszik majd a világot, hisz szükségtelenné teszik majd a szexkereskedelmet.

A nemi erőszak áldozatainak szerepét eljátszó robotok egyes vélemények szerint még a kiskorúakra pályázó pedofilok számára is lehetővé tehetik, hogy a törvény keretein belül maradva elégíthessék ki vágyaikat.

A tanulmány szerzői szerint azonban jelenleg semmilyen bizonyíték nem áll rendelkezésünkre ezzel kapcsolatban, a robotok használata pedig akár még ronthat is a helyzeten.

A robotok által eljátszott, erőszakot szimuláló aktusok miatt elmosódhatnak a belegyezéssel és hozzájárulással kapcsolatos határok – írják a kutatók.

A felhasználók egy részének persze valószínűleg nem jelent majd problémát a valóság és a testre szabható szexrobotok által benépesített fantáziavilág megkülönböztetése, a többiek esetében viszont gyorsan elmosódhatnak a határok. A pesszimistább vélemények szerint a deviáns viselkedési formák normalizálódásához, valamint a kiszolgáltatott helyzetben lévők körülményeinek rosszabbodáshoz is hozzájárulhat mindez.

Oszd meg másokkal is!

Rovatok