Dívány Vakbarát Hírportál

A nyár legfontosabb kiegészítője a borítéktáska

Az évek óta slágernek számító óriás méretű táskák és a lassan az utcai divatba is beszivárgó hátizsákok mellett a szezon nagy slágerének számít a clutch, más néven borítéktáska vagy laptáska. A kézben és vállon is hordható táska alkalmi státuszából lépett be a mindennapi kiegészítők közé, így már könnyen találni bármilyen formában és színben az átlagosan 21 x 15 centis táskákból.

A boríték táskák közül is talán a Prada mutatta be a legjátékosabbat a milánói divathéten. A luxus designer táskák fantáziadúsra és nőiesre sikeredtek. A bőrből készült színes kézitáskák hangulata évjáratában passzol a márka tavaszi-nyári kollekciójának funky/retro ruháihoz és más kiegészítőihez, megtartva a klasszikus Miuccia Prada stílust és igazolva azt, hogy az elegancia nem mindig a konzervatív és unalmas stílus szabályait és színpalettáját követi. A kézitáskák közül a legvagányabbak a 3D-s elemekkel kombinált, régi idők autóit ábrázoló darabok.

Prada autós kézitáska
Prada autós kézitáska

A Jimmy Choo a borítéktáskák tervezésénél jobban szem előtt tartotta a kortárs trendeket, és az elbűvölően giccses nyolcvanas évek neonszíneit vitte táskáira. Az elegáns, hajókirándulásra és koktélpartira is alkalmas táska egyik legpozitívabb tulajdonsága a divatot követő neon színen kívül, hogy aszimmetrikus a felső része – plusz sárga, rózsaszín és kék színben, illetve limitáltan fekete változatban is kapható.

Jimmy Choo neon borítéktáskák
Jimmy Choo neon borítéktáskák

Az Írországból származó Louise O'Leary eredetileg belsőépítészetet tanult, majd rájött, hogy érdekli a divat világa és Louloubelle néven megalapította saját márkáját. Kézműves tudását Bostonban tökéletesítette, táskáihoz a legfinomabb toszkán bőrőket használja, de készülnek kézitáskái pamutból, selyemből és vászonból is, korlátozott, 100 darabos példányszámban. Kreatív kistáskái 450 dollártól, azaz  95000 forinttól kaphatóak.

LouLou borítéktáskák
LouLou borítéktáskák


Kate Spade valószínűleg a bölcsészlányokat kívánta megcélozni tavaszra piacra dobott aranyos borítéktáskáival. Az irodalomrajongók válaszhatnak Oscar Wilde Bunbury, avagy jó, ha szilárd az ember, a Rómeó és Júlia, az Emma vagy Charles Dickens Két város című könyvének borítója közül is. A színes, könyvekre emlékeztető táskákat 325 dollárért, 68950 forintért lehet megrendelni a katespade.com-on.

Megfizethető,mégis elegáns clutch-okat találtunk a Mangóban, és a Zarában, ahol ár/érték arányban a legjobb a felhozatal, de Vágó Réka cipőtervezőtől is vehetünk 21 x 17 centis borítéktáskát 9100 forintért.

Oszd meg másokkal is!

Rovatok