Dívány Vakbarát Hírportál

Mit tudnak rólunk a külföldi szigetelők?

Nagyon beindult a hungarikum-biznisz, már a Szigeten is van külön falu, mely nemzeti értéktárunkat hivatott prezentálni az arra tévedő külföldiek számára. Arra voltunk kíváncsiak, hogy őket ez az egész mennyire érdekli vagy köti le, úgyhogy kimentünk egy kamerával a faluban tartott sajtótájékoztatóra.

Meghallgattuk V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár beszédét, majd belevetettük magunkat a tömegbe. Ha mondjuk épp te se tudod, eszik vagy isszák ezt a hungarikum dolgot, itt talász egy igen eklektikus listát, melyen jól megfér egymás mellett a Kürt adatmentés, Torockó, Puskás Öcsi szellemi hagyatéka, a huszár, a cimbalom, Ilcsi néni életműve és még sokminden más – eléggé sajnáljuk, hogy a lekapcsolt hűtő a közértbenBenke Laci bácsi és a zokni-szandálos busó, mint olyan még nincs a listán.

De valószínűleg ennél is jobban sajnálhatnánk – ha kicsit is komolyan vennénk ezt a dolot –, hogy a Széchenyi- vagy Rudas fürdő nem került be "a magyarság múltjának, jelenének és jövőjének dinamikusan fejlődő tárházába", mert bár az általunk megkérdezett, Hungarikum Faluban mókázó fiatalok nagy része azt se tudta hol van, fürdőben már voltak (vagy akarnak menni). Cserébe volt, aki bizton állította, hogy Kalocsa Mongóliában van – pedig a kalocsai paprika pont hungarikumnak számít! Tessék:

Oszd meg másokkal is!

Rovatok